Beijing
22 mei 2012
🇨🇳
vanuit China
Vier dagen in een megastad met prachtige paleizen en gebouwen uit de vroeger dynastieën. Moderne wijken met ongelooflijk grote kantoren, xl winkels en woontorens. Je bent trouwens niet alleen bij het bezichtigen van deze bezienswaardigheden. Er zijn heel veel Chinezen die dat ook willen zien. Met een gids zijn we drie dagen op pad geweest en zo langs het plein van de Hemelse Vrede gegaan. De verboden stad, de Lama tempel, een hutong ( oude wijk), het zomerpaleis en het Olypisch dorp. Zestig kilometer ten noorden van Beijing in Mutianyu via een trap met 1000 treden een eindje over Chinese muur gehobbeld. Indrukwekkend. Culinair genieten wij hier ook. Overal zijn Chinese restaurants! ?. Hoogtepunt was wel de snack market in de Wangfujing wijk waar we gefrituurde schorpioenen en de vreemdsoortigste insekten hebben gegeten. Echt waar hoor, maar niet heus. Vandaag gaan we proberen ergens een fiets te huren en morgen vliegen we weer terug.
Totziens, Chris & Christon.
22 mei 2012, 15:12
Lieve mannen,
Wat een eer om met jullie samen deze reis te kunnen maken!
Jammer dat het al afgelopen is morgen!
Wij zullen jullie en deze reis voorlopig niet vergeten.
Bedankt voor alle gesprekken en verhalen die deze reis met elkaar zo bijzonder heeft gemaakt! Morgen zullen we optijd opstaan om te zwaaien.
Heel veel liefs!
Pas en eef!