Treinreis-2012.reismee.nl

Treinreis van Moskou naar Ulaanbaatar

Na anderhalve dag Moskou om 23.00 uur in de Trans-Mongolië Express gestapt. Vier dagen  en nachten treinen naar de hoofdstad  van Mongolië (Ulaanbaatar). De afstand is ruim 6200 km. De eerste dagen als uitzicht alleen maar berkenbossen, afgwisseld door Siberische dorpjes . Huizen van hout, bouwvallig en met een enorme kolerezooi eromheen. In de trein zitten we met vier personen in een coupe en hebben de beshikking over een bank, opklapbed,toilet, warmwater en een restauratie rijtuig. We ontmoetten een zestal aardige en gezellige medereizigers beginnend aan rondreis in Mongolie en China en ZO Azie (een koppel zelfs 14 mnd). De tocht gaat via Irkutsk verder langs het Baikalmeer, dat nog bedekt is met drijfijs, naar de grens van Mongolie. Het landschap is inmiddels veranderd in steppen die reiken tot de horizon. Vroeg in de morgen komen we aan in een koud en met sneeuw bedekt Ulaanbaatar

Sharon

Dag mannen,

Fijn weer van jullie te horen! Mooie foto's; ziet er koud uit of valt het wel mee. Veel beter is het hier trouwens ook niet (ook koud en vandaag weer eens nat met onweer).

Klopt het dat jullie verhaal stopt bij "Vroeg in de morgen komen we aan in een koud en met sneeuw bedekt Ulaanbaatar"? Het lijkt wel of ik niet verder kan met lezen.

Bij de foto van jullie coupe moest ik even denken aan Chris zijn lange benen... Chic hoor zo'n roestvrijstalen toilet.

Irina en Toob

Gaaf mooi zeg. Geniet.
lieve groetjes Irina en Toob

Adje

Wat een mooi avontuur, ik zie het voor me, door jullie foto's en log.
Hier kun je nog lang van nagenieten en wij ook, door de verhalen die te vertellen zijn!
'Christenen op reis'
groetjes willem en Adje

Marije

Mooie foto's, artistiek hoor.
Schitterend het barre landschap. De trein ziet er best netjes uit...niet echt luxe of veel ruimte maar wel schoon.
Veranderen de gezichten van de mensen nagelang jullie dichterbij Mongolie komen. Hoop dat jullie daar ook mooie foto's van hebben kunnen maken.
Nog een goede reis verder toegewenst. Kijk al uit naar jullie volgend avontuur. Hopelijk hebben jullie je lange onderbroeken bij jullie want het ziet er best frisjes uit. Dikke kus.

Michael en Claudia

Hoi,

Leuk om weer van jullie te horen en te zien.
Het ziet er in de trein wat krapjes uit. Maar het zal vast gezellig zijn.
Succes nu in de kou en we wensen jullie nog een hele fijne reis.

Groeten Michael en Claudia

Tiara Tours